Biblija Za Početnike

Biblijsko Učenje Za Početnike

by Aleksandar Petrović

Ko je Bog Biblije? Ispravno razumevanje ove teme je temelj za iskreno hrišćansko iskustvo i mi verujemo da postoji velika potreba za informacijama na ovu temu, u svetlu činjenice da postoji velika zbrka u vezi toga. Neki ljudi na primer tvrde da je Alah Bog Biblije, samo pod drugim imenom.

Ovo proučavanje nema nameru da bude iscrpno ispitivanje biblijske doktrine o Bogu. Mnoge velike knjige nisu dovoljne da pokriju tu temu detaljno. Ipak, postoje mnoge osobe koje iskreno traže Boga i pokušavaju da steknu dublje razumevanje Boga onako kako se On sam nama otkrio, sa ciljem da Mu vernije služe i budu u harmoniji sa Njegovom voljom, ali koji ne znaju gde da počnu svoje istraživanje. Neki počnu od prve stranice Biblije, ali zapnu kada dođu do nabrajanja “I požive Adam sto trideset godina i rodi sina … i nadede mu ime Sit. … A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa. … A Enos požive devedeset godina, i rodi …”. Drugi opet zapnu kada dođu do stotina pravila i propisa koje Bog daje Izraelu, nakon davanja deset zapovesti. Neki zapnu na proročanstvaima, ili ne mogu da usklade Boga Starog Zaveta i onog u Novom Zavetu. Izgleda im kao da to nije isti Bog.

Verujemo da ćete biti blagosloveni dok budete proučavali ove teme sa nama, i nadamo se da će ove teme biti samo odskočna daska u vašem ličnom putovanju ka Bogu i dubokom i ličnom proučavanju Biblije. Nadamo se da ćemo uspeti, na jednostavan način, predstaviti lepotu našeg nebeskog Oca i Njegovog Jedinorodnog Sina i da ćete biti pokrenuti da se pripremite za Hristov skori, drugi dolazak, kada će nas uzeti da budemo zajedno s Njim.

Važno! Uz svaku temu, dajemo vam biblijski stih (na primer Jeremija 9:23,24). Nemojte preskočiti referencu i nastaviti da čitate, a da ne pročitate stih u Bibliji, zajedno sa kontekstom u kojem se nalazi. Svrha ovog proučavanja nije da vas mi naučimo istinu, nego da vas naučimo da sami tražite istinu u Bibliji. Nemojte ništa od onoga što ovde pročitate uzeti zdravo za gotovo. Proverite u Bibliji da li je zaista tako. Da li to Biblija zaista kaže. Uz iskrenu molitvu i revno proučavanje Božje Reči, istine Biblije će početi da vam se otkrivaju sa svake stranice Svetog Pisma. Ono što je nekada za vas bio nerazumljivi biblijski jezik, postaće jasna, blistava i jednostavna istina.

Teme

Biblijski Bog

 1. Važnost ispravnog koncepta o Bogu
 2. Božji Identitet
 3. Otkrivanje Boga
 4. Božja Suverenost
 5. Iskusiti Boga
 6. Božji Atributi
 7. Božji Karakter
 8. Božja Vladavina
 9. Božje Očinstvo
 10. Bog u Svetinji
 11. Doktrina o Bogu u Poslednjim Danima
 12. Božji Darovi
 13. Otkrivenje Božje

Sin i Duh

 1. Hristovo Sinaštvo
 2. Bogočovek
 3. Jagnje Božje
 4. Posrednik Između Boga i Čoveka
 5. Jedno sa Bogom
 6. Isus i Sveti Duh
 7. Hristovo Carstvo
 8. Duh Čovečiji

Uskoro

Duh Božji

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte.

Related Articles

Ostavi Komentar