Sedmi dan – Otkrivenja sa izgubljenih stranica istorije.

mar 29, 2013 No Comments by

Koji je pravi dan odmora za hrišćane? Nedelja ili subota?

Da li je Isus svojim autoritetom promenio dan odmora i time učinio da nedelja kao prvi dan sedmice bude dan bogosluženja? Ili su to možda uradili njegovi učenici?

U serijalu “Sedmi dan”, Hal Holbruk vodi gledaoce kroz vekove kako bi otkrili istoriju Sedmog dana. Ova dokumentarna serija traga za dokazima kroz arhive i biblioteke širom sveta. Priča o Sedmom danu obogaćena je svedočanstvima pedeset istoričara i teologa iz čitavog sveta. Kroz bitku za Sedmi dan u srednjovekovnim vremenima, saznaćete malo poznate istorijske podatke, legende i propagandu, istoriju papa i careva. Uz pomoć stručnjaka putovaćete kroz istoriju hrišćanstva i borbe za autentično bogosluženje i verovanje.

Otkrićete kakvu je ulogu imalo svetkovanje Dana odmora u vremenima religijskih previranja — od duhovne revolucije u Rusiji u 15. veku, preko pojave protestantizma u 16. veku pa sve do radikalnog svetkovanja Dana od odmora u Engleskoj u 17. veku.

Saznajte kakvo značenje ima biblijski Dan odmora u 21. veku.

1. Deo

2. Deo

3. Deo

4. Deo

5. Deo

Biblija, Odabrano, Video

About the author

"Šta je ostrag zaboravljam, a za onim što je napred sežem se, i trčim k belezi, k daru gornjeg zvanja Božijeg u Hristu Isusu." Filipljanima 3:13,14
No Responses to “Sedmi dan – Otkrivenja sa izgubljenih stranica istorije.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: